Solceller är ljuskänsliga halvledardioder som omvandlar ljus till elektrisk ström. Elkraftförsörjning från solceller har flera användningsområden. Solceller används för energisystem i mindre skala, exempelvis för enskilda hushåll, men också för storskaliga installationer.

Vi kan förbereda din hall för solceller, då detta påverkar laster för byggnaden så innebär detta att vi förstärker konstruktionen.

*VIKTIGT: Du får ej installera solceller på en hall som inte är förberedd för laster från solceller, då detta påverkar lasterna vilket gör att byggnaden då är felaktigt dimensionerad. Skulle det installeras solceller utan att vi tagit hänsyn till detta så avsäger vi oss allt ansvar ifall ras/skada skulle ske.

Det är inga större kostnader ifall ni vill ha en hall för framtida solceller. Ta kontakt med oss för ditt pris.

5 skäl att skaffa solceller

 • Du gör en garanterat lönsam investering!
  Du får lägre och jämnare energikostnader från dag ett. Efter cirka 10 år är ditt solcellssystem avbetalat. Därefter gör du en ren vinst.
 • Du höjer värdet på ditt hus!
  Du kan lugnt räkna hem din investering – även om du säljer huset. I genomsnitt sänker solceller driftkostnaden för el med omkring 4 000 kronor per år.
 • Du får större frihet och lägre energikostnader!
  När du producerar egen el minskar du ditt inköpsbehov och du blir mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.
 • Du gör en synlig insats för miljön!
  Du hjälper till att öka andelen förnybar energi i samhället, samtidigt som du inspirerar fler att ta steget mot ett mer hållbart liv.
 • Minimalt underhåll!
  När solcellerna väl är på plats är de i princip självgående. Det finns inga rörliga delar som måste underhållas eller kan gå sönder. Inget bränsle behöver tillföras och det skapas inga biprodukter i form av utsläpp, ljud eller lukter. Alla våra solpaneler har en effektgaranti på 25 år, och deras beräknade livslängd är 30 år.