Ola Persson, Tectum
Ola Persson
Försäljning & rådgivning
044–813 29
E-post till Ola Persson
Ola Persson, Tectum
Jan Adrian
Försäljning & rådgivning
044–813 20
E-post till Jan Adrian
Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson

Vi levererar i hela Sverige.

Tectum - Vi arbetar för 100 % nöjda kunder
 • Lantbruksbyggnad / maskinhall, Tectum
 • Lantbruksbyggnad Tectum

Att välja Tectum som leverantör till er nya maskinhall eller lantbruksbyggnad innebär trygghet, kvalitet och engagemang från start till mål.

Högkvalitativa maskinhallar för moderna lantbruk

Traktorer, skördetröskor, såmaskiner, lastare, spannmålsvagnar, djurtransporter och redskap – ett modernt lantbruk har i regel mängder av olika verktyg, maskiner och fordon till sitt förfogande. Dock har dagens lantbruksmaskiner blivit både större och mer tekniskt avancerade. Detta ställer allt högre krav på hur de förvaras när de inte används och därmed ökar också behovet av vädersäkra, rymliga och hållbara maskinhallar. Och om det är något vi kan här på Tectum, så är det att bygga lantbruksanpassade maskinhallar!

Tectum – Erfarenhet och expertis sedan 1975

Tectum har en gedigen bakgrund inom lantbrukssektorn sedan 1975. Vi började med att sälja stallbyggnader och övergick sedermera till att konstruera skräddarsydda maskinhallar för jordbrukare. Med över 40 års erfarenhet, erbjuder vi genuin kunskap och svårslagen yrkeskompetens inom stålbyggnation. Vi brinner för det vi gör, samtidigt som vi är väl härdade för utmaningar och aldrig tummar på kvaliteten. Men viktigast av allt, och det som verkligen stålsätter vår position på marknaden, är alla nöjda kunder. Se våra tidigare byggprojekt för referenser och inspiration!

Varför välja en maskinhall från Tectum?

Maskinhall/Lantbruksbyggnad, Åhus

Om ni anlitar Tectum för att konstruera er maskinhall kan ni känna er trygga med att ni får ett noggrant utfört arbete och professionellt engagemang hela vägen från koncept till färdig byggnad, allt till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Här kan du se vad det skulle kosta att bygga en maskinhall. Vi är experter på stabila stålkonstruktioner och genom åren har vi uppfört hundratals högkvalitativa lantbruksbyggnader runt om i landet och alltid med kundernas önskemål i fokus. Våra maskinhallar är baserade på ett bastant men flexibelt standardsystem, som kan anpassas individuellt för att tillgodose era specifika preferenser och behov. Givetvis alltid med gällande regelverk i åtanke! Tack vare ett brett urval av olika färgsättningar och fasadmaterial, samt portar, dörrar och fönster i varierande design kan maskinhallen också matchas utseendemässigt med gårdens övriga byggnader.

Fördelarna med att installera solceller på maskinhallen

När ni ändå ska uppföra en ny maskinhall kan det också vara väl värt att redan i inledningsskedet fundera på fördelarna med att installera solceller. Då konstruktionen behöver förstärkas innan sådana kan monteras är det enklast att göra detta redan från början. Ni kan även välja att få maskinhallen helt eller delvis isolerad, exempelvis om ni önskar nyttja en sektion som verkstad. Oavsett hur ni vill ha det kan Tectum hjälpa er att bygga en funktionell och hållbar maskinhall som passar era ändamål. Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag!

Lantbruksbyggnad, Vellinge

Några utmärkande fördelar med maskinhallar från Tectum

Våra maskinhallar erbjuder valfrihet i design samt möjlighet för isolering och installation av solceller. Vi erbjuder både smidiga byggsatser och färdigt montage.

 • Valfrihet – vi utformar er maskinhall precis som ni vill ha den, med kvalitetsmaterial från kända leverantörer.
 • Professionell projektledning och support – vi hjälper er från start till mål.
 • Genomtänkt konstruktion – noggrant framställt ritningsunderlag och tydliga materialspecifikationer.
 • Prefabricerad plintgrund – ingen pågjutning behövs.
 • Stabil stålstomme – individuellt anpassad och tillverkad enligt gällande säkerhetskrav av en SBS-ansluten producent.
 • Kan fås med eller utan isolering – våra oisolerade maskinhallar kommer alltid med kondensisolerat tak!
 • Möjlighet att installera solceller – säg till från start så förbereder vi konstruktionen för solcellslast!
 • Smidig byggsats eller färdigt montage – markarbetet ombesörjs av er enligt våra anvisningar. Vi bistår med montage av plintar och sockelbalk (isolerad
 • eller oisolerad), samt resning av stålstommen. Sedan kan ni välja att färdigställa hallen själva eller låta våra skickliga montörer sköta hela jobbet.
 • Konkurrenskraftig prissättning – se kostnadsexempel eller skicka in en gratis offertförfrågan för ert tilltänkta projekt!

Vanliga frågor om att bygga maskinhall

Hur anpassar ni designen av maskinhallen efter mina behov?
– Vi erbjuder fullständig anpassning av maskinhallen inklusive storlek, material, och design för att passa dina specifika behov och önskemål.

Vilka är fördelarna med att installera solceller på min maskinhall?
– Solceller ger en miljövänlig och kostnadseffektiv energilösning, och vår konstruktion är förberedd för att enkelt kunna installera dessa.

Hur ser processen ut från start till färdig maskinhall?
– Vi bistår med allt från design och projektledning till uppförande av maskinhallen. Vårt engagemang sträcker sig från de inledande skisserna till den färdiga byggnaden.

Hur lång tid tar det att bygga en maskinhall?
– Byggtiden för en maskinhall kan variera mycket beroende på storleken på projektet, den specifika designen och de material som används. Generellt sett kan det ta allt från några veckor till flera månader.

Är det svårt att bygga en maskinhall själv?
– Om du har de nödvändiga färdigheterna och erfarenheten, kan det vara möjligt att bygga en mindre maskinhall själv. Men för större projekt eller mer komplexa designs, kan det vara bäst att anlita en professionell entreprenör.

Hur mycket kostar det att bygga en maskinhall?
– Kostnaden för att bygga en maskinhall kan variera stort beroende på en rad faktorer. Dessa kan inkludera storleken på hallen, typen av material som används, arbetskostnaderna, och mycket mer. Här kan du se några prisexempel

Vilka material används oftast för att bygga en maskinhall?
– De vanligaste materialen som används för att bygga en maskinhall inkluderar stål, betong och ibland trä. Valet av material beror på en rad faktorer, inklusive dina specifika behov, klimatet och din budget

Lagerlokal 29. Ystad
Maskinbyggnad 68
Lantbruksbyggnad, Vinslöv
Maskinhall från Tectum, Rydsgård
Ola Persson, Tectum
Jan Adrian
Försäljning & rådgivning
044–813 20
E-post till Jan Adrian
Ola Persson, Tectum
Ola Persson
Försäljning & rådgivning
044–813 29
E-post till Ola Persson
Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson