Viktigt att känna till

//Viktigt att känna till
Viktigt att känna till2018-11-28T12:02:03+00:00
Prisexempel
Kostnadsfri offert

Vad behöver man tänka på när man ska bygga?

När man ska bygga så är det viktigt att det blir stabilt och tål påfrestningar. Likaså ska man tänka på säkerhet och hur många som ska vistas i byggnaden samtidigt?

Läs mer om Säkerhetsklasser (Boverket)

Man ska även se över vilken terrängtyp det är där man ska bygga, då stomme, plintar samt övrigt material dimensioneras efter de påfrestningar som kan uppstå.
Allt detta hjälper vi till med så er investering blir stabil och rätt för er.

Läs mer om Terrängtyper

Hela Sverige är indelat i olika snö- och vindlastzoner, detta påverkar också byggnadens konstruktion. Allt detta är till för att ditt bygge ska vara säkert samt vara den långsiktiga investeringen som det ska vara.

Läs mer om Snö- och vindlastzoner (Boverket)

En annan vanlig fråga är om det behövs bygglov eller ej. Lantbruksbyggnader brukar klara sig utan bygglov men i övrigt är det vanligast med att det krävs bygglov.  Ta kontakt med er kommun för att vara på säkra sidan .
Vid bygglov hjälper vi er med ritningar med mera till era bygglovshandlingar.

Läs mer om Bygglov (Boverket)

Tak ska skottas när det finns risk för snöras, eller att takkonstruktionen inte håller för den snömängd som finns på taket. Vi ger alltid rådet att hålla taket rent från stora snömängder, trots att våra konstruktioner är väldigt rejäla.

Läs mer om Avskottning av tak

Vi kan förbereda så din hall för solceller, då detta påverkar laster för byggnaden så innebär detta att vi förstärker konstruktionen.

Läs mer om Solceller
Prisexempel
Kostnadsfri offert