Ola Persson, Tectum
Ola Persson
Försäljning & rådgivning
044–813 29
E-post till Ola Persson
Ola Persson, Tectum
Jan Adrian
Försäljning & rådgivning
044–813 20
E-post till Jan Adrian
Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson

Vi levererar i hela Sverige.

Tectum - Vi arbetar för 100 % nöjda kunder
  • Lantbruksbyggnad / maskinhall, Tectum
  • Lantbruksbyggnad Tectum

Att välja Tectum som leverantör till er nya maskinhall eller lantbruksbyggnad innebär trygghet, kvalitet och engagemang från start till mål.

Ligghallar – skyddande viloplatser för era frigående djur

Alla som någon gång har bevittnat ett kosläpp vet hur mycket djuren älskar att få komma ut i det fria. Men även kor, hästar och andra betesdjur som går på lösdrift kan vilja ta skydd från vädrets makter och sova under tak nattetid. Bästa sättet att erbjuda era lösgående djur en vindfri, torr och trygg viloplats är med en högkvalitativ ligghall konstruerad av Tectum Byggnader AB!

Går djuren ute dygnet runt eller under den kalla årstiden är det även ett lagkrav att förse dem med tillbörligt skydd. Ligghallar, eller lösdriftsstall, ska alltid vara öppna så att djuren kan komma och gå som de vill. Tre väggar och tak är grundreglerna. Öppningen ska helst vetta mot söder och medge fri passage för flera djur samtidigt. Utrymmeskraven kan variera lite beroende på om hallen är avsedd för hästar, mjölkkor, dikor med kalvar eller andra djur, samt om ni vill ha utfodringsmöjligheter inne i byggnaden eller ej. I övrigt kan ligghallen utformas nästan hur som helst. Åtminstone om ni väljer att bygga den tillsammans med oss på Tectum!

Smidigare lösdrift med välbyggda ligghallar från Tectum

Våra lantbrukshallar är alltid baserade på en kraftig stålkonstruktion och vi använder oss av ett flexibelt standardsystem som går att anpassa individuellt efter era önskemål. Förutom stor valfrihet gällande ligghallens övergripande utformning och storlek har ni även möjlighet att skräddarsy byggnadens fasad så att den passar in i omgivningarna. Välj mellan flera olika väggmaterial, såsom klassiskt trä, plåt, betong eller sandwichelement i en bred variation av färger. Ligghallar är vanligtvis oisolerade, men ett kondensisolerat tak rekommenderas starkt för att hålla underlaget torrt. Givetvis ser Tectum även till att konstruktionen säkerhetsanpassas enligt rådande standarder för terrängtyp, snö- och vindlastzon.
Även när det gäller uppförandet av er ligghall finns ett flertal valmöjligheter. Vi förser er med tydliga anvisningar för iordningställande av schaktbottnar. Sedan sköter vi plintsättning och montage av sockelbalkar, samt resning av stålstommarna. Därefter kan ni antingen låta Tectums kunniga montörer färdigställa ligghallen eller välja att få resterande material som byggsats och göra det återstående jobbet själva. Oavsett vilket kan ni alltid få stöd och rådgivning på vägen, vi släpper inte projektet förrän ni känner er nöjda med slutresultatet.
På Tectum har vi dryga 40 års erfarenhet av att bygga kundanpassade hallar för bönder, hästägare och lantbrukare. Den breda branschkunskap vi samlat på oss genom åren, tillsammans med vår spetskompetens inom stålkonstruktioner, har gjort att vi idag är en av de ledande aktörerna på marknaden. För er som kunder innebär det också att ni får en trygg samarbetspartner för ert byggprojekt och kan lita på att arbetet blir noggrant och professionellt utfört. Skicka in en kostnadsfri offertförfrågan redan idag och låt Tectum hjälpa er med bygget av er nya ligghall. Smidigt för er – underbart för era djur!

Lantbruksbyggnad, Trelleborg
Maskinhall från Tectum, Vinslöv
Lantbruksbyggnad, Vinslöv
Maskinhall från Tectum, Rydsgård
Ola Persson, Tectum
Jan Adrian
Försäljning & rådgivning
044–813 20
E-post till Jan Adrian
Ola Persson, Tectum
Ola Persson
Försäljning & rådgivning
044–813 29
E-post till Ola Persson
Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson