Ola Persson, Tectum
Ola Persson
Försäljning & rådgivning
044–813 29
E-post till Ola Persson
Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson
Ola Persson, Tectum
Jan Adrian
Försäljning & rådgivning
044–813 20
E-post till Jan Adrian
Jörgen Bäckström, Tectum
Jörgen Bäckström
Försäljning & rådgivning
044-813 22
E-post till Jörgen Bäckström

Vi levererar i hela Sverige.

Tectum - Vi arbetar för 100 % nöjda kunder
 • Tectum Ridhus
 • Tectum Ridhus
 • Tectum Ridhus
 • Tectum Ridhus
 • Tectum Ridhus
 • Tectum Ridhus
 • Tectum Ridhus

Att välja Tectum som leverantör till er nya byggnad innebär trygghet, kvalitet och engagemang från start till mål.

Bara det bästa är bra nog när det gäller ridhus och stall

Att bygga ridhus eller stall är en investering i ditt livs stora intresse – hästar. För både din och hästarnas skull är det därför viktigt att noga planera bygget innan grunden monteras. Tectum kan bygga din ridhall i en rad olika utföranden och tar självklart hänsyn till dina önskemål gällande bredd, längd som höjd, ljusinsläpp, lufttillförsel, entréer, fasadval.

När stålstommen och grunden är på plats börjar ditt ridhus snart få sin alldeles unika karaktär. Du kan välja på betongelement, fasadplåt eller träpanel i olika kulörer, glasklar plast som ger optimalt med ljusinsläpp eller perforerad plåt som blivit väldigt populärt. Ditt ridhus kan givetvis byggas både isolerat och oisolerat, beroende på hur det är avsett att användas. Takplåten i en oisolerad byggnad är kondensisolerad.

Ridhus och stall med smarta entréer och praktiska funktioner

Ridhus - Tectum Byggnader

Ridhus och stallbyggnader kan varieras i oändlighet. Vi på Tectum tar alltid hänsyn till dina önskemål och behov när vi ska bygga ditt ridhus eller stall. Naturligtvis kan vi även komma med råd och förslag. Det kan till exempel vara bra att göra plats för ett hinderförråd eller skapa en smidig entré till hästen. Något som många uppskattar är när ridhuset kan användas för mer än att bara att ta hand om hästarna. Du har kanske önskemål om en avgränsad del för publik och eventuellt ett café. Omklädningsrum med dusch och toalett, spolspilta, fikarum med kök är bara några av de detaljer som kan göra ett ridhus mer välkomnande. Det är även bra att försöka planera gödselhanteringen redan från start.

Att kunna använda ridhuset för mer än att bara ta hand om hästarna är en stor fördel. Vi på Tectum kan bygga ett ridhus och stall samt var bollplank gällande dina drömmar och visioner. Vi på Tectum har inte totalentreprenad utan bygger allt utom el, vatten och inredning (ta kontakt så berättar vi mer, då vi har partners som kan hjälpa med exempelvis sarg med mera).

På den här sidan kan du se olika ridhus, stall och anläggningar som vi har byggt. Tänk på att du kan klicka på bilden för att se andra bilder från samma anläggning. Om du har några frågor kring våra byggnader är du alltid välkommen att höra av dig. Låt Tectum bli en del av ditt hästliv. Kontakta oss idag för att diskutera ditt drömbygge. Vi står redo att hjälpa dig att förverkliga dina byggdrömmar.

Fördelar att bygga ridhus med Tectum:

 • Lång erfarenhet sedan 1975. Vi kan vår sak
 • Anpassar ridhuset efter dina egna önskemål
 • Vi bygger över hela landet
 • Vi säljer bara det vi vet fungerar
 • Vi leder projektet från idé till färdig leverans

Tectum ridhus

Vad bör man tänka på när man ska bygga ridhus?

 • Isolerat eller oisolerat?
 • Vilken disciplin skall utövas i ridhuset?
 • Hur ser markförhållanden ut?
 • Är ridhuset tänkt enbart för träning? Eller ska det även genomföras tävlingar?
 • Behövs fler utrymmen i ridhuset? Omklädningsrum, läktare mm
 • Placering av ridhuset?
 • Är projektet bygglovspliktigt?
 • När vill ni att ridhuset ska vara klar?

Frågor och svar kring att bygga ridhus

Vad är viktigt att tänka på när man ska bygga ett ridhus?
-När man bygger ett ridhus är det viktigt att noga planera bygget, från grundläggning till materialval och design. Det är essentiellt att tänka på ridhusets storlek, ljusinsläpp, lufttillförsel och isolering, beroende på hur det ska användas. Att välja rätt material för både stommarna och fasaden, som betongelement eller träpanel, bidrar också till ridhusets funktionalitet och estetik.

Hur kan Tectum anpassa ridhuset efter mina önskemål?
– Vi anpassar ridhuset efter dina specifika önskemål gällande bredd, längd, höjd, entréer och fasadval. Vi erbjuder även olika alternativ för material och isolering, samt kan inkludera praktiska funktioner som omklädningsrum, spolspilta och fikarum. Tectum tar hänsyn till alla dina behov och visioner för att skapa en optimal lösning.

Vilka fördelar finns det med att bygga ridhus med Tectum?
-Fördelarna med att bygga ett ridhus med Tectum inkluderar deras långa erfarenhet sedan 1975, anpassningsbara designalternativ och täckning över hela landet. De leder projektet från idé till färdig leverans och säljer endast beprövade lösningar. Tectum’s engagemang säkerställer hög kvalitet och funktionalitet i alla byggnadsprojekt.

Vilka tilläggsfunktioner kan inkluderas i ett ridhus?
-Bortom grundfunktionerna kan ett ridhus utrustas med flera tilläggsfunktioner för att öka dess användbarhet. Det kan inkludera läktare för publik, cafédelar, omklädningsrum med dusch och toalett, samt olika förvaringslösningar för utrustning och hinder. Att planera för dessa funktioner i förväg kan göra ridhuset mer flexibelt och välkomnande för olika aktiviteter.

Hur går jag tillväga för att börja planera byggandet av ett ridhus med Tectum?
-För att inleda planeringen av ditt ridhus så kontakta oss för en konsultation. Under detta möte kan du diskutera dina visioner, behov och önskemål. Vi kommer därefter att bistå med expertis och råd för att utforma en detaljerad plan och offert som speglar dina specifikationer och budget.

Ola Persson, Tectum
Jan Adrian
Försäljning & rådgivning
044–813 20
E-post till Jan Adrian
Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson
Ola Persson, Tectum
Ola Persson
Försäljning & rådgivning
044–813 29
E-post till Ola Persson
Jörgen Bäckström, Tectum
Jörgen Bäckström
Försäljning & rådgivning
044-813 22
E-post till Jörgen Bäckström

Klicka på bilderna för fler foton!