Vill ni veta mer:

Lars Kristiansson, Tectum
Lars Kristiansson
Försäljning & rådgivning
044–813 25
E-post till Lars Kristiansson

Val av tak- och väggmaterial

Detta kan ibland vara svårt, men frågor man ska tänka på är vad ni ska ha byggnaden till, skötsel/ underhåll och funktion?
Det kan även vara så att byggnaden ska passa in i den befintliga gårdsmiljön, eller att man bara tycker om ett visst material.

Träfasad

Gör att det blir ett varmare intryck och passar in väl i gammal gårdsmiljö. Här kan man välja att få sin träpanel obehandlad, grundmålad eller färdigmålad.

Plåtfasad

Underhållsfritt och bra. Det finns massor med färger och profiler att välja på vilket gör att du kan få din byggnad precis som du vill. Exempelvis kan man ha en färg upp till en höjd och en annan över. En plåtfasad kan verkligen se exklusiv ut.

Perforerad plåt

Eller hålad plåt som en del säger, ger både trevligt ljus och bra lufttillströmning. Används ofta i ridhus och djurstallar. Det kan regna in något om vinden ligger på. Betyder att om man väljer att ha detta på hela gavelspetsen så blir hallen väldigt utsatt. Vi rekommenderar alltid att välja ett förlängt takutsprång vid val av perforerad plåt. Mycket uppskattat och bra material.

Sandwichelement

Har många fina egenskaper, och skapar en fin fasad. Vanlig vid industrier och butik/kontor.

Betongelement

Gör att din byggnad ser robust och exklusiv ut. Den är förstås tålig och kan fås i många olika utföranden.

Ljusgenomsläpp, kan ses som väggmaterial. Ofta använder man glasfiberarmerad plast till detta alt väljer man klar polycarbonat typ Polysol vilket skapar en känsla av fönster. Det finns många olika typer av ljusgenomsläpp så prata gärna med oss om dina önskemål.

Man kan kombinera olika material.

Våra väggmaterial går att få i många olika färger, så se till att din byggnad sticker ut i mängden. Ta gärna kontakt med oss så hittar vi den bästa lösningen för just er.

Väggmaterial liggande plåt

Betongvägg med liggande plåt

Liggande plåt kombinerat med betongelement. En modern och härlig kombination som skapar karaktär och stil. Snyggt och underhållsfritt.

Väggmaterial träfasad

Träfasad

Trä skapar värme och ger en hemtrevlig känsla. Det går bra att kombinera detta med annat material som exempelvis betong. Detta ger ett gediget intryck och ligger i tiden.

Väggmaterial perforerad plåt

Perforerad plåt (hålad)

Detta material är perfekt att ha i ridhus eller stallar där man vill ha bra luftflöden. Det blir ljust och skapar en mycket trevlig miljö för alla som vistas i hallen.

Väggmaterial betong och plåt ljusinsläpp

Ljusinsläpp

Detta räknas inte alltid som väggmaterial, men sitter på vägg. Det går bra att ha detta i olika bredder samt välja att ha det på olika sidor av byggnaden. Vanligast är i ridhus, maskinhallar eller i oisolerade lagerhallar.

Väggmaterial betong och plåt

Betongelement med plåt

Det kan vara både praktiskt och snyggt att kombinera material. Här syns klassisk väggplåt tillsammans med betongelement. Man avgör själv hur högt man vill ha betongen.

Väggmaterial sandwichelement

Sandwichelement

Detta material används på isolerade byggnader, och har otroligt fina värden gällande sin isoleringsförmåga. Den är väldigt snygg, praktisk och lämpar sig på alla typer av byggnader.

Väggmaterial sandwichelement

Plåtfasad FP 18

Denna plåt är vår vanligaste profil när det gäller plåtbeklädnad på våra hallar. Den är tålig och överlappar på ett mycket bra sätt, en garantitid på 10 år. Finns dessutom i många olika färgval.
Här kan du läsa mer

Väggmaterial sandwichelement

Takplåt TR20

Vårt takmaterial i plåt kan man få i olika tjocklekar och färgval. Vid oisolerad hall så blir takplåten kondensisolerad på insidan. Ska man ha solceller eller ska upp och gå på taket så rekommenderar vi 0,6 mm takplåt. Fördelen med denna plåt är att det inte blir bucklor i plåten när man går på den.
Här kan du läsa mer

Väggmaterial sandwichelement

Tak och väggplåt

Vårt takmaterial i plåt kan man få i olika tjocklekar och färgval.
Ska man ha solceller eller ska upp och gå på taket så rekommenderar vi 0,6 mm takplåt.
Fördelen med denna plåt är att det inte blir bucklor i plåten när man går på den.